Maďarská klobása pikatní
Detailní popis produktu
Prodáváme 150 - 170 g.
Uzenářské výrobky malé rodinný firmy z Maďarska Zvertyel Hús se vyznačují absencí barviv i konzarvačních přípravků. Klobásy obsahují pouze maso, slaninu, kuchynskou sůl a koření. jsou prostě přesně takové, jaké dělávaly tamní babičky, prababičky, praprababičky....
A právě vy všichni je můžete ochutnat. Jsou k mání v našich sýrárnách. „Maso na klobásy se dostane do výroby po pečlivé kontrole a s patřičnými dokumenty. Pak ho nakrájíme na patřičnou velikost, přidáme sůl a koření a pomeleme. Klobásy plníme do vepřových střev. Následně je pověsíme na uzenářské tyče a 24 hodin je necháme odopočinout - zrát. Udí se a suší se střídavým kouřem. K uzení používáme akátové dřevo bez chemických úprav. Hotové výrobky jsou hotové pět až deset dnech po uzení," vysvětlují mistři uzenáři.
Od maďarské firmy mohou lidé ochutnat i salám, domácí škvarky a domácí šunku. Vyrábí se z vepřové kýty bez kosti. Maso je nejprve naložené 28 dnů ve slaném láku. Udí se pak dva dny studeným kouřem.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.